UWAGA!!! Ostrzeżenie - 2.1 Inwestycje

Moderator: ekspert_PK

Re: UWAGA!!! Ostrzeżenie - 2.1 Inwestycje

Postprzez mARian » Nie Lut 24, 2013 4:48 pm

No,no, rozwiń, a w jakim oddziale tak jest i mniej więcej o jakiej powierzchni piszesz?
mARian

Postprzez gość » Nie Lut 24, 2013 6:19 pm

mARian napisał(a):No,no, rozwiń, a w jakim oddziale tak jest i mniej więcej o jakiej powierzchni piszesz?

Nie chodziło o powierzchnię, tylko o promocje. A oddział ..... regionalny.
gość

Postprzez gość » Nie Lut 24, 2013 9:30 pm

Pan mARian to służbowo, czy prywatnie?
gość

Postprzez mARI(MR)an » Nie Lut 24, 2013 11:40 pm

gość napisał(a):Pan mARian to służbowo, czy prywatnie?

My, tzn. ja, oczywiście, bez dwóch zdań tylko prywatnie...
mARI(MR)an

Postprzez promotor » Pią Mar 01, 2013 9:07 am

gość napisał(a):
mARian napisał(a):No,no, rozwiń, a w jakim oddziale tak jest i mniej więcej o jakiej powierzchni piszesz?

Nie chodziło o powierzchnię, tylko o promocje. A oddział ..... regionalny.

A co żeś promował?
Promotorzy.
promotor

Postprzez gość » Pią Mar 01, 2013 11:29 pm

Miejmy nadzieję, że w następnym rozdaniu finansowania "promotorzy", "szkoleniowcy" i tym podobni wypadną, a pieniądze zostana przeznaczone na innowacyjne inwestycje, organizację i rozwój.
Czego sobie i Kolegom życzę.
gość

Postprzez 234 » Sob Mar 02, 2013 9:30 am

Obawiam się że będzie odwrotnie.
234

Postprzez Gos » Sob Mar 02, 2013 10:32 am

A te 100 mln, które właśnie zabiera się z LGR, to na co pójdzie?
Gos

Postprzez Roberto » Sob Mar 02, 2013 6:30 pm

Ja z LGR zabrałbym wszystkie pieniądze. To jest zły projekt i fatalnie realizowany przez Urzędy Marszałkowskie.
Roberto

Postprzez Jareko » Sob Mar 02, 2013 6:52 pm

Roberto masz rację. Wpuszczono rybaków w niekompetencję Urzędów Marszałkowskich i rybacy mają z tym wielkie problemy. Szarpią się z urzędasami, a w tym czasie kasa z LGR idzie na dziwne projekty nie mające nic wspólnego z rybactwem. Jestem z całkowitą likwidacją 4 osi.
Jareko

Postprzez Gość » Sob Mar 02, 2013 8:19 pm

A ja wnioskuję do Administratora o likwidację tego wątku, bo to kuriozalny worek na wszystkie smieci.
Gość

Postprzez gość » Sob Mar 02, 2013 9:16 pm

Gość napisał(a):A ja wnioskuję do Administratora o likwidację tego wątku, bo to kuriozalny worek na wszystkie smieci.

Tak samo jak kuriozalne są przepychnki w LGRach i Agencjach.
A i śmieci wokół tych spraw coraz więcej.
gość

Postprzez Ober » Sob Mar 02, 2013 10:29 pm

Jareko napisał(a):Roberto masz rację. Wpuszczono rybaków w niekompetencję Urzędów Marszałkowskich i rybacy mają z tym wielkie problemy. Szarpią się z urzędasami, a w tym czasie kasa z LGR idzie na dziwne projekty nie mające nic wspólnego z rybactwem. Jestem z całkowitą likwidacją 4 osi.

Nie ma się co nakręcać, bo rybacy wciąż mówią, że kasa poszła poza rybactwo, a nie wysilili się, żeby zrozumieć, że IV Oś nie jest i nigdy nie miała być dla rybaków, tylko dla obszaru, gdzie rybacy zamieszkują. Kasa miała być inwestowana własnie tam. A to, że są LGRy, że rybacy na początku wzięli się do kupy i przegłosowali sobie dobre, prorybackie kryteria wyboru operacji (np. 1/4 punktów jest za to, że jest się rybakiem), to ich zasługa i zdrowy rozsądek. A to , że w innych miejscach rybacy dali sobie związać posłusznie ręce przez samorządy, to już wynikało z ich braku wyobraźni, energii i pomyślunku . Teraz nie ma co biadolić, tylko uczyć się i wyciągać wnioski na zaś.
Ober

Postprzez gość » Nie Mar 03, 2013 8:16 am

Gość napisał(a):A ja wnioskuję do Administratora o likwidację tego wątku, bo to kuriozalny worek na wszystkie smieci.

Z tych wszystkich "śmieci" powstaje dosyć ciekawy obraz całości pomocy dla rybaków, i ludzi, i urzędników, i samorządów i agencji.
Można z tego wyciągać "wnioski na zaś", jak napisał Kolega Ober .
gość

Postprzez Gość » Nie Mar 03, 2013 1:29 pm

Ober napisał(a):
Jareko napisał(a):Roberto masz rację. Wpuszczono rybaków w niekompetencję Urzędów Marszałkowskich i rybacy mają z tym wielkie problemy. Szarpią się z urzędasami, a w tym czasie kasa z LGR idzie na dziwne projekty nie mające nic wspólnego z rybactwem. Jestem z całkowitą likwidacją 4 osi.

Nie ma się co nakręcać, bo rybacy wciąż mówią, że kasa poszła poza rybactwo, a nie wysilili się, żeby zrozumieć, że IV Oś nie jest i nigdy nie miała być dla rybaków, tylko dla obszaru, gdzie rybacy zamieszkują. Kasa miała być inwestowana własnie tam. A to, że są LGRy, że rybacy na początku wzięli się do kupy i przegłosowali sobie dobre, prorybackie kryteria wyboru operacji (np. 1/4 punktów jest za to, że jest się rybakiem), to ich zasługa i zdrowy rozsądek. A to , że w innych miejscach rybacy dali sobie związać posłusznie ręce przez samorządy, to już wynikało z ich braku wyobraźni, energii i pomyślunku . Teraz nie ma co biadolić, tylko uczyć się i wyciągać wnioski na zaś.

Pamiętasz może kolego jak powstawały LGR-y ? Jeśli tak to wiesz, że grupy zawiązywały się, kiedy nie było jeszcze rozporządzenia. Urzędy marszałkowskie, aby zachęcić rybaków do przystąpienia posługiwały się projektem tego rozporządzenia.
W projekcie tym środków dla rybaków było wiele. Wygląda na to, że projekt ten miał być wabikiem na rybaków. Kiedy wyszło rozporządzenie rozczarowanie było wielkie i tak jak piszesz, tylko kombinacje w strategiach pozwoliły niektórym rybakom na skorzystanie z tych środków.
Gość

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości