UWAGA!!! Ostrzeżenie - 2.1 Inwestycje

Moderator: ekspert_PK

Re: UWAGA!!! Ostrzeżenie - 2.1 Inwestycje

Postprzez Zdzich » Pią Cze 14, 2013 10:11 pm

Przykład idzie z góry.
Zdzich

Postprzez gość » Pon Cze 17, 2013 10:09 pm

Góra w większości urzędów jest z rozdania, niekoniecznie komunistycznego.
Ci młodzi to też w większości "po rodzinie". Mama z jednego urzędu pakuje syna do drugiego i odwrotnie.
Teść, szwagier itd. jak w tym kawale:

Firma chce zatrudnić nowego dyrektora finansowego. Przyszło kilku kandydatów.
- Mam tylko jedno pytanie. Jakie ma pan kwalifikacje? - pyta prezes.
- No, ukończyłem Oxford...
- Dziękuję, skontaktujemy się z panem.
Wchodzi następny:
- Mam tylko jedno pytanie. Jakie ma pan kwalifikacje? - pyta prezes.
- No, ukończyłem Oxford i Cambridge...
- Dziękuję, skontaktujemy się z panem.
Wchodzi kolejny i słyszy to samo pytanie.
-Jakie ma pan kwalifikacje?
- Ukończony Oxford i Cambridge i Yale.

I wiecie kto dostała te prace?? SZWAGIER PREZESA!!!
gość

Postprzez Gość » Sob Cze 22, 2013 7:15 am

"Rodzina na swoim".
Gość

Postprzez gość » Pon Cze 24, 2013 11:20 pm

AS napisał(a):Trzeba nagrywać.

"Witamy w Urzędzie Miejskim w Jaworznie. Informujemy, iż w celu podniesienia jakości świadczonych usług, niektóre rozmowy mogą być nagrywane"
to u mnie w urzędzie.
gość

Postprzez gość » Pon Lip 01, 2013 9:44 pm

Gość napisał(a):"Rodzina na swoim".

Już widzę jak Ty swojej rodziny nie obsadzasz.
gość

Postprzez Sawa » Nie Lip 07, 2013 2:31 am

Jeszcze nigdy nie było sprawy ważniejszej od urzędnika. Przynajmniej u nas.
Sawa

Postprzez gość » Czw Lip 11, 2013 6:38 pm

Sawa napisał(a):Jeszcze nigdy nie było sprawy ważniejszej od urzędnika. Przynajmniej u nas.

Ciągle się słyszy o rosnącym bezrobociu, kryzysie, upadających firmach. Generalnie wszystko przygasa.
U mnie rozbudowano gminę o kolejne skrzydło i zatrudniono kolejne kilka osób. Bajzel dwa razy większy niż przedtem.
Pomimo "wyhamowania" jak to ostatnio określił jeden z ministrów w obecnym rządzie, o wyhamowaniu biurokracji czy redukcji etatów urzędniczych jakoś nie słychać. A spraw powinno być na logikę chyba jakby mniej.
gość

Postprzez Grzegorz0_4 » Pią Lip 12, 2013 5:59 am

Pojawiają się nowe problemy, to i nowych ludzi się zatrudnia, ci zatrudnieni do obsługi na przykład projektów celowych SAPARD z lat 2002-2004 ciągle maja zajęcie przy papierach którymi już nik sie nie interesuje, do nowych wyzwań nowi pracownicy. Komuniści w przeszłości chcąc zająć ludziom czas, poprzez kontrolę dystrybucji towarów poustawiali społeczeństwo w kolejkach w sklepach , obecni przy władzy komuniści poustawiali aktywniejsze jednostki w kolejkach w urzędach, a całą resztę posadzili przed telewizorami. W obu przypadkach osiągneli zamierzony cel. Mają spokój.
Grzegorz0_4

Postprzez gość » Pon Lip 22, 2013 10:47 pm

W czwartek załatwiałem wycinkę drzew w swoim lesie (sadził go mój pradziadek).
Kolejność:
1. gmina - pieczątki, opłaty
2. starostwo - pieczątki, opłaty
3. Nadleśnictwo - pieczątki, opłaty
4. Gmina - pieczątki, opłaty
5. Leśniczy - pieczątki, opłaty

Pięciu darmozjadów ma co robić i na czym zarabiać, na mojej własności.
4 pokolenia i prawie 60 lat własności i 5 pijawek.

Za wycinkę zapłacę firmie, sprzedam drzewo i zapłacę podatek,
Utrzymanie będzie miało kolejne kilka pijawek.
gość

Postprzez stary » Pon Lip 29, 2013 8:12 am

Mamy "demokrację".
Kogo wybraliśmy tego mamy. (U)rząd się wyżywi, jak tu ktoś napisał.
Zawsze tak było i będzie.
stary

Postprzez Mis » Pon Lip 29, 2013 9:23 am

Zaczęły się prace nad nowym PO Ryby, teraz to się ma nazywać Rybactwo i Morze. Patrzę właśnie do prezentacji http://www.dlgr.com.pl/images/images/konferencjawarszawa/Jolanta_Perkowska_Przyszlosc_Osi%204.pptx i widzę, że może być ciekawie. Na przykład na stronie 9, priorytet "Wspieranie i wykorzystywanie atutów środowiska naturalnego na obszarach rybackich, w tym operacji na rzecz łagodzenia zmiany klimatu". Jakie jest najwazniesze działanie? Budowa, odbudowa, rozbudowa lub zabezpieczenie szlaków wodnych!? Co to k... jest?! Ktoś chce Mierzeję Wiślaną przekopać czy może kanał Bałtyk - Adriatyk mu się marzy?! To ma być wykorzystywanie atutów środowiska naturalnego na obszarach rybackich!? W KE chyba się udławią ze śmiechu jak to zobaczą. Jest tu może ktoś z grupy wsparcia ministra? Może by wyjaśnił co jest grane?
Mis

Postprzez doświadczony » Pon Lip 29, 2013 10:30 am

Komisja Europejska nie udławi się ze śmiechu, przeczytają z poważną miną, pokiwają z uznaniem głowami, i pochwalą Tuska że zrobił jak kazali. Przecież EC nigdy nie finansowała swej konkurencji, nigdy nie dawała kasy na zwiększenie zdolności wytwórczych , nie tylko w rybactwie. Nowa kotłownia, nowa kanalizacja, ścieżki takie owakie, świetlice, LGR-y, wydawnictwa , muzea, expertyzy , szkolenia tak, byle nie na coś konkretnego, przynoszącego wieksze zdolności wytwórcze.
doświadczony

Postprzez doswiadczonytez » Wto Lip 30, 2013 7:07 pm

Mis napisał(a):Zaczęły się prace nad nowym PO Ryby, teraz to się ma nazywać Rybactwo i Morze. Patrzę właśnie do prezentacji http://www.dlgr.com.pl/images/images/konferencjawarszawa/Jolanta_Perkowska_Przyszlosc_Osi%204.pptx i widzę, że może być ciekawie. Na przykład na stronie 9, priorytet "Wspieranie i wykorzystywanie atutów środowiska naturalnego na obszarach rybackich, w tym operacji na rzecz łagodzenia zmiany klimatu". Jakie jest najwazniesze działanie? Budowa, odbudowa, rozbudowa lub zabezpieczenie szlaków wodnych!? Co to k... jest?! Ktoś chce Mierzeję Wiślaną przekopać czy może kanał Bałtyk - Adriatyk mu się marzy?! To ma być wykorzystywanie atutów środowiska naturalnego na obszarach rybackich!? W KE chyba się udławią ze śmiechu jak to zobaczą. Jest tu może ktoś z grupy wsparcia ministra? Może by wyjaśnił co jest grane?

Gwarantuje ci, że kilku koleś i "znajomych" z Agencji, Ministerstw już ma gotowe świetne "pomysły" na projekty, a może już popisane wnioski.
Tak jak było z funduszami PO RYBY na promocje czy reklamę, albo szkolenia.
"Grupa wsparcia" jest powszechnie znana.
doswiadczonytez

Postprzez prym » Pią Sie 02, 2013 8:36 am

doswiadczonytez napisał(a):Gwarantuje ci, że kilku koleś i "znajomych" z Agencji, Ministerstw już ma gotowe świetne "pomysły" na projekty, a może już popisane wnioski.
Tak jak było z funduszami PO RYBY na promocje czy reklamę, albo szkolenia.
"Grupa wsparcia" jest powszechnie znana.

Napisałem do pani Marty Rabczynskiej prośbę o przesłanie listy członków grupy wsparcia. Mija trzeci dzień i brak odpowiedzi. Nie sądziłem, że będzie z tym jakiś problem.
prym

Postprzez rus » Pią Sie 02, 2013 11:18 am

doświadczony napisał(a):Komisja Europejska nie udławi się ze śmiechu, przeczytają z poważną miną, pokiwają z uznaniem głowami, i pochwalą Tuska że zrobił jak kazali. Przecież EC nigdy nie finansowała swej konkurencji, nigdy nie dawała kasy na zwiększenie zdolności wytwórczych , nie tylko w rybactwie. Nowa kotłownia, nowa kanalizacja, ścieżki takie owakie, świetlice, LGR-y, wydawnictwa , muzea, expertyzy , szkolenia tak, byle nie na coś konkretnego, przynoszącego wieksze zdolności wytwórcze.

Kto wziął wodno środowiskowe niech trzyma rezerwat.
Za 5 lat sladu po kasie nie będzie promocje, reklamy, szkolenia i paru zarobiony ch.
rus

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości