Moderator: ekspert_PK
Gość napisał(a):Janekk, nie mieszaj w głowach. Rekompensaty wod-środow. są dobrze pomyślane, jedynie należy je uprościć. Myślę, że dyskusja dotyczy zgoła innego problemu, któremu na imię "czystość rasy rybaków stawowych w zderzeniu z dwuzawodowcami rybackimi
Gość napisał(a):Janekk napisał(a):A wystarczyłoby wprowadzić dopłaty do hodowli karpia wyłącznie w oparciu o pokarm naturalny. Ale rybacy i ich organizacje przespały konsultacje PO Rybactwo i Morze.
Bzdura. Już widzę jak pod osłoną nocy wypływają łodzie załadowane paszą.
Janekk napisał(a):Gość napisał(a):Janekk napisał(a):A wystarczyłoby wprowadzić dopłaty do hodowli karpia wyłącznie w oparciu o pokarm naturalny. Ale rybacy i ich organizacje przespały konsultacje PO Rybactwo i Morze.
Bzdura. Już widzę jak pod osłoną nocy wypływają łodzie załadowane paszą.
Jeśli nie wyeliminuje się oszustów, to nic się nie da zrobić.
Gość napisał(a):To ja Ci powiem coś mądrego. Obniżam jak się da koszty produkcji, wstrzymuję na 2-3 lata wszystkie inwestycje, które nie przyczynią się do obniżenia tych kosztów. Nie liczę na to, że w przyszłym roku uzyskam wyższe ceny. Mam nadzieję, że Czesi nie obniżą ceny swojego karpia poniżej 1.85E/kg. Mam nadzieję, że część rybaków ograniczy produkcję ze względu na brak opłacalności. Za 4-5 lat cena karpia wzrośnie :)
Gość napisał(a):To ja Ci powiem coś mądrego. Obniżam jak się da koszty produkcji, wstrzymuję na 2-3 lata wszystkie inwestycje, które nie przyczynią się do obniżenia tych kosztów. Nie liczę na to, że w przyszłym roku uzyskam niższe ceny. Mam nadzieję, że Czesi nie obniżą ceny swojego karpia poniżej 1.85E/kg. Mam nadzieję, że część rybaków ograniczy produkcję ze względu na brak opłacalności. Za 4-5 lat cena karpia wzrośnie :)
Gość napisał(a):Przeczytałem felieton nr 3/2015 i zastanawiam się, czy tak trudno zebrać razem prezesów organizacji rybackich w ważnych dla branży sprawach, skoro członkowie tych organizacji razem w tych ważnych sprawach potrafią konstruktywnie debatować. Coś mi tu nie gra. Albo prezesi oderwali się od swoich organizacji, albo członkowie tych organizacji dyskredytują swoich prezesów. Czy tak, czy siak, panowie FKS, czas na zmiany.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 53 gości