mikrobiotyk napisał(a):Dobre pytanie.
Jeżeli jest to płytki staw, to radziłbym lancę zanurzyć i preparat zaaplikować przy dnie.
Przede wszystkim ważne jest to, jaką temperaturę ma woda. Jak woda nabierze wysokiej temperatury, to pierwszy efekt po aplikacji mikroorganizmów będzie taki, że woda się zazieleni, a dopiero później zacznie się klarować (co nie oznacza wcale, że będzie brakowało tlenu przy dnie)
Myślę, że to ostatni moment, kiedy możemy aplikować preparat w formie płynnej.
W okresie letnim powinniśmy dodawać Pro-Biotyk(em15) do karmy i ewentualnie aplikować mikroorganizmy w formie kul bokashi, gdzie mikroorganizmy uwalniane są stopniowo przy dnie.
W razie pytań proszę o kontakt. (może być telefoniczny - 693-92-40-60).
rcl napisał(a):mikrobiotyk napisał(a):Dobre pytanie.
Jeżeli jest to płytki staw, to radziłbym lancę zanurzyć i preparat zaaplikować przy dnie.
Przede wszystkim ważne jest to, jaką temperaturę ma woda. Jak woda nabierze wysokiej temperatury, to pierwszy efekt po aplikacji mikroorganizmów będzie taki, że woda się zazieleni, a dopiero później zacznie się klarować (co nie oznacza wcale, że będzie brakowało tlenu przy dnie)
Myślę, że to ostatni moment, kiedy możemy aplikować preparat w formie płynnej.
W okresie letnim powinniśmy dodawać Pro-Biotyk(em15) do karmy i ewentualnie aplikować mikroorganizmy w formie kul bokashi, gdzie mikroorganizmy uwalniane są stopniowo przy dnie.
W razie pytań proszę o kontakt. (może być telefoniczny - 693-92-40-60).
Witam,
dlaczego p.Mariuszowi producent nie prześle określonych EM-ów pod jego warunki hodowli celem przetestowania? W końcu mamy prawo sądzić,że to dobre miejsce do testów... .
No, chyba,że p. Mariusz się nie zgodzi.
Mariusz napisał(a):A wyników jak nie było tak nie ma.
P.G. napisał(a):Witam.
Dziękuję za tak szybką odpowiedź. Wczoraj zaaplikowałem preparat do stawu. 10 litrów rozpyliłem po powierzchni, 10 starałem się jak najbliżej dna. Mam nadzieję że przyniesie to jakiś pozytywny efekt. Staw ma jakieś 20 metrów na 35, w najgłębszych miejscach (z mułem) do 1,5m. Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 150 gości