przez Gość » Pon Maj 09, 2016 8:10 pm
Witam .Ja też bardzo chętnie złożę ofertę na takie karpiki , tylko proszę o udzielenie odpowiedzi na następujące pytania.
Skąd rybka pochodzi ?
Sądząc po wielkości , to będzie ryba ryba z ciepłej wody , w moim łowisku może mieć duże problemy z aklimatyzacją i jeśli przeżyje zimę może być znacznie mniejsza na wiosnę , jeśli z zimnej to pewnie ma z 40 lat i jest już jedną płetwą w grobie.
Czy to jest ryba z dzikiej wody czy z hodowli ?
Czy ryba była złowiona na wędkę (możliwe zakwaszenie organizmu i szybki zgon ) czy siecią (możliwe obrażenia i podduszenie,zakwaszenie organizmu i szybki zgon)?
W jakich warunkach jest teraz przechowywana?
Czy ma badania na obecność KHV ,może być nosicielem i może mi załatwić cały ośrodek ?
Czy otrzymam od sprzedającego rachunek,fakturę czy na umowę kupna.Dokument sprzedaży musi być ,żebym nie został za jakiś czas oskarżony o kradzież lub paserstwo.
Czy jeśli rybka zejdzie dwa dni po wpuszczeniu do mojej wody , to mogę liczyć na zwrot kasy czy to transakcja na zasadzie loterii , może przeżyje a może zdechnie .
Kupując cokolwiek mam jakąś gwarancję rękojmie itp , czy w takiej transakcji jestem tylko dawcą kasy czy też partnerem w interesach.
Panowie ewentualni sprzedawcy oraz kupcy , tani ten karp nie będzie , a nikt nie chce wydać sporej kwoty na zakup , nie znając odpowiedzi na powyższe pytania.