Cena handlówki 2019

Moderator: ekspert_PK

Re: Cena handlówki 2019

Postprzez statystyczny_polak » Nie Lis 10, 2019 9:16 pm

Gość napisał(a):Cukier kupisz na całym świecie. Karpia nie. Jeżeli zjadalibyśmy tyle karpia co Czesi, ok. 1 kg/ mieszkańca, to karpia by brakowało w Polsce już 15 grudnia. Jaki wniosek.?

Na mnie przypada rocznie 0 (zero) kg karpia. Ta ryba to syf gorszy od Pangi.
statystyczny_polak

Postprzez Gość » Pon Lis 11, 2019 11:00 am

statystyczny_polak napisał(a):
Gość napisał(a):Cukier kupisz na całym świecie. Karpia nie. Jeżeli zjadalibyśmy tyle karpia co Czesi, ok. 1 kg/ mieszkańca, to karpia by brakowało w Polsce już 15 grudnia. Jaki wniosek.?

Na mnie przypada rocznie 0 (zero) kg karpia. Ta ryba to syf gorszy od Pangi.

No i bardzo dobrze. Żryj norweskiego łososia nafaszerowanego chemią i antybiotykami oraz śledzie z najbardziej zanieczyszczonego na świecie morza bałtyckiego.
https://www.ofeminin.pl/fitness-i-zdrow ... ie/xe6bqsz
Gość

Postprzez luba » Pon Lis 11, 2019 12:40 pm

Co statystyczny Polak ,który nie jada karpia robi na forum karpiarzy.Szpieg z krainy fiordów czy zielonych aniolów ?
luba

Postprzez Gość » Pon Lis 11, 2019 8:33 pm

luba napisał(a):Co statystyczny Polak ,który nie jada karpia robi na forum karpiarzy.Szpieg z krainy fiordów czy zielonych aniolów ?

Szuka przyczyny dlaczego nie lubi karpia xD
Gość

Postprzez Lolek123 » Pon Lis 11, 2019 9:56 pm

luba napisał(a):Co statystyczny Polak ,który nie jada karpia robi na forum karpiarzy.Szpieg z krainy fiordów czy zielonych aniolów ?

Robi wam z dupy jesień sredniowiecza
Lolek123

Postprzez antytrol » Wto Lis 12, 2019 7:39 am

Widzę, że trole Gróbarczyka się zleciały. Tekst w Newsweeku nic nie dał? Szkoda. Jak zaczną padać gospodarstwa, to wasz pryncypał będzie pierwszy do odstrzału.
https://www.money.pl/gospodarka/catnet- ... 2385a.html
antytrol

Postprzez Gość » Śro Lis 13, 2019 1:19 pm

Dzień Dobry Rybacy!
Klienci prosili abym zapytał się rybaków, czy już jest dołek cenowy, czy jeszcze mają poczekać z zamówieniami aż będzie.
Pozdrawiam
Gość

Postprzez Gość » Śro Lis 13, 2019 11:10 pm

Czy może ktoś poradzi. To mamy już dno, czy go jeszcze szukamy?
Gość

Postprzez Gość » Śro Lis 13, 2019 11:22 pm

Trzeba spokojnie czekać. Rybacy mają dostać rekompensatę za suszę. Cena powinna jeszcze spaść.
Gość

Postprzez Handlarz_max » Czw Lis 14, 2019 6:50 am

Dokładnie. Jak cena będzie w okolicach 8-9zl wtedy dopiero będę kontaktował. Na razie trzeba przeczekać.
Handlarz_max

Postprzez krakus » Czw Lis 14, 2019 4:03 pm

U mnie jest 10 zł. Czekaj
krakus

Postprzez Ryba123 » Czw Lis 14, 2019 4:31 pm

Gość napisał(a):Trzeba spokojnie czekać. Rybacy mają dostać rekompensatę za suszę. Cena powinna jeszcze spaść.

A ile tych rybaków zgłaszało suszę i powołało komisje myślę że nie wielu.
Ryba123

Postprzez Handlarz_max » Czw Lis 14, 2019 8:24 pm

krakus napisał(a):U mnie jest 10 zł. Czekaj

Obyś tylko nie skomlal że chcesz spedzac po 7zl kiedy już pokontrakuje do największych hurtowni. Wtedy to ja powiem "CZEKAJ DO NASTĘPNYCH SWIAT"
Handlarz_max

Postprzez ania-lityk » Pią Lis 15, 2019 8:47 am

Jestem przekonany, że karpia żywego zabraknie na rynku. Panika na rynku jest grą kilku pośredników, a organizacje rybaków z niezrozumiałych powodów poddały się tej grze.
ania-lityk

Postprzez Gość » Pią Lis 15, 2019 10:29 am

ania-lityk napisał(a):Jestem przekonany, że karpia żywego zabraknie na rynku. Panika na rynku jest grą kilku pośredników, a organizacje rybaków z niezrozumiałych powodów poddały się tej grze.

To, że go zabraknie jest pewne. Tylko kto ma tyle nerwów aby czekać na to do 18 grudnia?
Gość

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 51 gości