Uwaga! Płaty z karpia w LIDLU ŚMIERDZĄ!

Moderator: ekspert_PK

Uwaga! Płaty z karpia w LIDLU ŚMIERDZĄ!

Postprzez tomcom » Sob Gru 21, 2019 5:19 pm

Witam,

Płaty karpia zakupione wczoraj, tj. 20.12
Aleja Jana Pawła II 150, Częstochowa
Kraj pochodzenia: Polska
Spożyć do: 26.12
Nr partii: 74541925
SoNa Sp. z o.o.

Już po otwarciu tacki czuć było swąd.
Po usmażeniu smród w całej kuchni, ryby nie dało się po prostu zjeść.

Nie wiem kto dał dupy, czy SoNa Sp. z o.o. czy Lidl, ale jak tak się promuje spożycie karpia w Polsce, sprzedając masowemu "Kowalskiemu" jakiś śmierdzący syf to raczej nie wróży dobrze na przyszłość karpiowi.

Pozdrawiam,
Tomasz Milewski
Ostatnio edytowany przez tomcom, Nie Gru 22, 2019 10:15 am, edytowano w sumie 1 raz
tomcom

Re: Uwaga! Płaty z karpia w LIDLU ŚMIERDZĄ!

Postprzez Gość » Sob Gru 21, 2019 10:06 pm

Nie jest tajemnicą, że na rynku jest karp, który ze względu swoje złe walory smakowe powinien być wyeliminowany z rynku. Robi on olbrzymią szkodę dla naszej branży. Osobiście oceniam, że 10% karpia nie powinno nigdy trafić na stoły, a wyłącznie na zarybienia jezior i innych zbiorników gdzie można go wpuścić. Najbardziej obrzydliwego karpia jakiego w życiu jadłem, był podany na szkoleniu w Katowicach w hotelu Qubus ok 7-8 lat temu. Bardzo smacznego jadłem na szkoleniu w hotelu jak się nie mylę Merkury w Toruniu w podobnym czasie. Szkoda, że markety jako wyłączne kryterium wyboru biorą pod uwagę cenę (w tym przypadku mogła być to wartość dodana), a nie produkt od sprawdzonych dobrych hodowców.
Gość

Postprzez Gość » Nie Gru 22, 2019 12:12 pm

Jeszcze jedna plaga egipska karpi. Śmierdzące tacki za pół darmo. Jaka cena taka jakość. A gwarancja świeżości do 26 grudnia to jakaś kpina. Pewnie badania przechowalnicze wyszły pozytywnie, ale ni jak się nie mają do świeżości karpi.
Gość

Postprzez GOBIO » Nie Gru 22, 2019 12:18 pm

Czesław Niemen. "Pieśń wojów " " Naszym przodkom wystarczały ryby słone i cuchnące,
My po świeże przychodzimy, w oceanie pluskające!
Ojcom naszym wystarczało, jeśli grodów dobywali,
A nas burza nie odstrasza ni szum groźny morskiej fali.
Nasi ojce na jelenie urządzali polowanie,
A my skarby i potwory łowim, skryte w oceanie!".
GOBIO

Miejscowość: Polska

Postprzez lubliniak » Nie Gru 22, 2019 6:03 pm

Na szczęście w Tesco nie było karpi w tackach, wiec kupiłem na bazarze i sprzedawca bardzo sprawnie mi ją oprawił.
lubliniak

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] oraz 54 gości