Pstrągowa wtopa

Moderator: ekspert_PK

Re: Pstrągowa wtopa

Postprzez Gość » Śro Sty 29, 2020 9:29 pm

Sami nie damy rady tego ogarnąć. Proponuję przeznaczyć tylko 1 zł ze sprzedaży kilograma karpia profesjonalistom ze Spółki PK. Tylko oni są wstanie mądrze i efektywnie wydać te pieniądze na promocje. Zachęcam też wszystkie gospodarstwa z LGR Opol. aby poparły pomysł Pana Krzysztofa z PK i przeznaczenia 1.5 bańki na budowę na jego działce przetwórni i poręczenie. Wyjdzie Wam to na dobre. Tak jak tym, którzy współpracowali z nimi przy Tesco. Tak jak wyszło to na dobre gospodarstwie z N.... na, które zanotowało prawie 1 mln start. Ale jak się sprzedaje karpia po 6 zeta z groszami xD
Gość

Postprzez Szczepan Ch. » Śro Sty 29, 2020 9:43 pm

Karoten to zwykły barwnik roślinny, dostępny np w marchwi. Podawany, wybarwia mięso, po kilku miesiącach zanika. Nie wiem o czym piszecie obawiając się o czystość naszych rzek w tym kontekście. Hodujemy w Polsce 20-22tys. ton pstrąga rocznie i robimy co umiemy aby nie tylko go wyprodukować ale też sprzedać.
Sprzedajemy go na żywo, patroszonego, filetowanego, wędzonego, w zalewie octowej i jak tam jeszcze tylko potrafimy. Robimy to w naszych punktach sprzedaży przez okrągły rok, gdy tylko klient chce go od nas kupić. Nie wybrzydzamy, że klient ma swoje preferencje, staramy się wyjść im na przeciw.
Barwię teraz partię moich ryb, bo zgłosił się klient który chce go w takiej postaci kupić, a ja przecież chcę swój produkt sprzedać.
Pozdrawiam
Szczepan Ch.

Postprzez Gość » Śro Sty 29, 2020 10:11 pm

Szczepan Ch. napisał(a):Karoten to zwykły barwnik roślinny, dostępny np w marchwi. Podawany, wybarwia mięso, po kilku miesiącach zanika. Nie wiem o czym piszecie obawiając się o czystość naszych rzek w tym kontekście. Hodujemy w Polsce 20-22tys. ton pstrąga rocznie i robimy co umiemy aby nie tylko go wyprodukować ale też sprzedać.
Sprzedajemy go na żywo, patroszonego, filetowanego, wędzonego, w zalewie octowej i jak tam jeszcze tylko potrafimy. Robimy to w naszych punktach sprzedaży przez okrągły rok, gdy tylko klient chce go od nas kupić. Nie wybrzydzamy, że klient ma swoje preferencje, staramy się wyjść im na przeciw.
Barwię teraz partię moich ryb, bo zgłosił się klient który chce go w takiej postaci kupić, a ja przecież chcę swój produkt sprzedać.
Pozdrawiam

Na musisz się tłumaczyć. Środowisko "karpiarzy" to zawistny naród. Nie potrafią współpracować we wspólnym celu. Patrzą tylko jak wykiwać kolegów, przejąć ich rynki i gospodarstwa.
Gość

Postprzez Gość » Czw Sty 30, 2020 10:10 am

Masz rację, robią wszystko żeby sprzedać. Wszystko.
Gość

Postprzez Gość » Czw Sty 30, 2020 10:26 am

Z tą łososiową reklamą poszli o jeden most za daleko.
Gość

Postprzez Ania-lityk » Czw Sty 30, 2020 1:17 pm

Odczep się od karpiarzy. Poszukaj sobie krytyków tej reklamy barwionego pstrąga między pstrągarzami.
Ania-lityk

Postprzez chemik » Pią Sty 31, 2020 10:51 am

Naturalny pstrąg z chemicznym dodatkiem.
https://en.wikipedia.org/wiki/Carotene
Most of the world's synthetic supply of carotene comes from a manufacturing complex located in Freeport, Texas and owned by DSM. The other major supplier BASF also uses a chemical process to produce β-carotene. Together these suppliers account for about 85% of the β-carotene on the market.
chemik

Postprzez tomcom » Nie Lut 02, 2020 5:33 pm

Ania-lityk napisał(a):Odczep się od karpiarzy. Poszukaj sobie krytyków tej reklamy barwionego pstrąga między pstrągarzami.

Jako pstrągarz potwierdzam, nasza branża aż huczy od głosów krytyki tej reklamy. O niczym innym nie rozmawiamy!
Kolejne miliony wpompowane w reklamę pstrąga, prawdopodobny wzrost popytu na naszą rybę (szczególnie w kontekście spadku podaży dorsza w tym roku) i kto wie, może uda się trochę (wreszcie:) podnieść cenę...
...są zupełnie niczym przy widoku barwionego pstrąga w reklamie. To straszne!

pozdrawiam;)
tomcom

Postprzez Gość » Pon Lut 03, 2020 3:51 pm

huczy, huczy, tylko lepiej nie słyszeć. Sprzedać za wszelką cenę. Wszelką i nie o złotówki tu idzie.
Gość

Postprzez ekko » Pon Lut 03, 2020 7:12 pm

Domalujcie mu jeszcze białe kropki. Będzie miał popyt w Biedronce.
ekko

Postprzez Gość » Wto Lut 04, 2020 1:43 pm

Polacy już nie kochają zakupów w Biedronce.
Gość

Postprzez patryjota » Wto Lut 04, 2020 2:35 pm

Ja nie kocham zakupów w Tesco, ale żeby w Biedronce ?
patryjota

Postprzez małolat rybak » Śro Lut 05, 2020 1:20 pm

Co karpiarze? jednak można zrobić porządna reklamę w telewizji?!
powodzenia życzę wam z PK bo w tym roku was wystawił jak nikt.
zadnej reklamy o was w telewizji
małolat rybak

Postprzez telewidz » Śro Lut 05, 2020 3:26 pm

Nie opowiadaj bzdur. Widziałem reklamy karpiowe w TV. Nie "o was" tylko o karpiu.
telewidz

Postprzez uwe » Śro Lut 12, 2020 11:57 pm

Naprawdę Was aż tak to boli , że za darmo nie licząc pracy ludzi z Zarządu SPRL można zrobić ciekawą reklamę i podnieść cenę ryby o 5 % ????

Żal mi was :D a może i nie .....
uwe

Poprzednia

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 37 gości