chów sandacza

Moderator: ekspert_PK

chów sandacza

Postprzez ŚLIWA » Śro Kwi 21, 2010 2:37 pm

MAM PYTANIE CZY LETNI NARYBEK SANDACZA MOŻNA KARMIĆ PASZAMI DLA PSTRĄGÓW I JAKIE MA PRZYROSTY W OBIEKCIE ZAMKNIĘTYM NA CO TRZEBA UWAŻAĆ Z GÓRY DZIĘKI .
ŚLIWA

Re: chów sandacza

Postprzez mateusz1990 » Czw Kwi 22, 2010 8:15 pm

sandacza nie karmi się paszami to ryba drapieżna
mateusz1990

Miejscowość: Hażlach/Dębowiec

Postprzez r » Sob Kwi 24, 2010 8:50 pm

Co kolega nie powie ? Można karmić sandacza paszami ekstrudowanymi i wyniki sa naprawdę niezłe. Oczywiście wymaga to doświadczenia i zachowania kilku zasad , ale wszystko jest do zrobienia . Ważne jest także jaki starter stosujemy (firma) , gdyż nie wszystkie dają zadowalające efekty. Pozatym recylkulat musi być profesjonalny. Pozdrawiam
r

Postprzez r » Sob Kwi 24, 2010 8:53 pm

A pozatym to mamy wiele gatunków ryb drapieżnych chowanych na paszach .................... .
r

Postprzez Gość » Nie Kwi 25, 2010 10:22 am

ŚLIWA napisał(a) :
> MAM PYTANIE CZY LETNI NARYBEK SANDACZA MOŻNA KARMIĆ PASZAMI DLA PSTRĄGÓW I
> JAKIE MA PRZYROSTY W OBIEKCIE ZAMKNIĘTYM NA CO TRZEBA UWAŻAĆ Z GÓRY DZIĘKI
> .
Nie jestem fachowcem , ale wiem że można nawet tuczyć sandacza do masy handlowej w obiegach zamkniętych na paszach ekstorudukowanych w tym pstrągowych.Trzeba uważać na kanibalizm (bardzo ważne ) , tlen , amoniak , pH ,temperatura .
Gość

Postprzez rybakzielazny » Nie Kwi 25, 2010 1:44 pm

IRŚ wydał książkę o sandaczu bardzo dobrze opisuje rozród i podchów od wylęgu do ryby towarowej rownież w systemach recyrkulacyjnych naświetla wiele tzw. szczególików warunkujących powodzenie. Książkę zamówisz w wydawnictwie IRŚ na ich stronie www.
rybakzielazny

Miejscowość: Jerzykowo

Postprzez M » Pon Maj 24, 2010 9:52 am

Witam. Czy któryś z Panów mógłby podpowiedzieć mi gdzie mogłabym zobaczyć ośrodek zajmujący się podchowem narybku letniego sandacza do jesieni i zasięgnąć wiedzy od hodowcy, pomijając Olsztyn.
M

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 96 gości