Co z naborm wniosków Susza 2019?

Moderator: ekspert_PK

Re: Co z naborm wniosków Susza 2019?

Postprzez Gość » Nie Cze 28, 2020 1:25 pm

luba napisał(a):wnioski do pobrania na stronie ARimR tam gdzie jest informacja o przyjmowaniu wniosków na dole strony -punkt-więcej informacji należy otworzyć i tam są wnioski i instrukcja.Wymagają podania powierzchni stawów z dokładnością 4 miejsc po przecinku.Czy ktoś ma tak dokładne pomiary ?

Wklej link, bo nie mogę odszukać.
Gość

Postprzez Gość » Nie Cze 28, 2020 3:43 pm

luba napisał(a):wnioski do pobrania na stronie ARimR tam gdzie jest informacja o przyjmowaniu wniosków na dole strony -punkt-więcej informacji należy otworzyć i tam są wnioski i instrukcja.Wymagają podania powierzchni stawów z dokładnością 4 miejsc po przecinku.Czy ktoś ma tak dokładne pomiary ?

Jak masz z dokładnością 2 miejsc po przecinku, to dopisz 2 zera na końcu i będziesz miała z dokładnością 4 miejsc po przecinku, tak jak wymagają :)
Gość

Postprzez Olek251 » Pon Cze 29, 2020 9:28 pm

A czy mógłby ktoś wkleić jeszcze link do załącznika nr 1 do wniosku, na którym ma być wykaz działek ewidencyjnych, na których znajdują się stawy. Myślę, że skorzysta na tym wielu rybaków, z góry dzięki
Olek251

Postprzez Gość » Pon Cze 29, 2020 9:58 pm

Olek251 napisał(a):A czy mógłby ktoś wkleić jeszcze link do załącznika nr 1 do wniosku, na którym ma być wykaz działek ewidencyjnych, na których znajdują się stawy. Myślę, że skorzysta na tym wielu rybaków, z góry dzięki

Nie będzie to wypis z ewidencji gruntów z powiatu, gdzie mamy wykaz tych działek?
Gość

Postprzez luba » Wto Cze 30, 2020 12:52 pm

Załącznik jest razem z wnioskiem/sprawawdż na dolnym pasku.
luba

Postprzez Wodnik szuwarek » Pią Lip 03, 2020 9:15 am

Spora kasa na takie dwumetrowe oczko. https://samorzad.pap.pl/kategoria/aktua ... -regulamin
Wodnik szuwarek

Postprzez grelk » Wto Lip 07, 2020 6:33 am

Jeżeli ktoś wykorzystał w 2018r. cały limit de minimis 30 tys. euro lub jego część, czy może teraz składać wniosek o pomoc suszową na cały limit, czy tylko pozostałą niewykorzystaną część.
grelk

Postprzez Gość » Wto Lip 07, 2020 12:34 pm

grelk napisał(a):Jeżeli ktoś wykorzystał w 2018r. cały limit de minimis 30 tys. euro lub jego część, czy może teraz składać wniosek o pomoc suszową na cały limit, czy tylko pozostałą niewykorzystaną część.

We wniosku nie podajesz kwoty odszkodowania, a tylko wpisujesz powierzchnię obsadzoną. Jest rubryka gdzie wpisujesz kwoty odszkodowań za poprzednie lata. Myślę, że ARIMR sama obliczy kwotę, którą będzie mogła Ci wypłacić.
Gość

Postprzez 5re6yt456456 » Śro Lip 08, 2020 11:55 am

Witam koledzy mam pytanie jestem z warminsko mazurskiego w mojej gminie nie ogłoszono suszy czy mogę składać wniosek o odszkodowanie czy szkoda czasu?
5re6yt456456

Postprzez Gość » Czw Lip 09, 2020 10:40 am

Jacy Wy jesteście naiwni :) Suszowe dla gospodarstw rybackich to ściema przed wyborami abyście zagłosowali na Dudę. W rozporządzeniu rządzący umieścili haczyk, który uniemożliwia wypłacenie odszkodowania. No chyba, że ma ktoś potwierdzenie złożenia formularza RRW-22 za lata 2017 i 2018 na którym podana jest powierzchnia stawów rybnych. Nie wierzycie? Zadzwońcie do swoich oddziałów ARIMIR. Oni już wiedzą. Biegnijcie głosować na Dudę. Duda Dał!
Gość

Postprzez luba » Czw Lip 09, 2020 10:42 am

Pomoc dla hodowców z gmin,w których w 2019 r wystąpiła susza lub powódż.
luba

Postprzez Gość » Czw Lip 09, 2020 11:07 am

[quote="luba"]Pomoc dla hodowców z gmin,w których w 2019 r wystąpiła susza lub powódż.[/quote

Obiecanki cacanki a głupiemu radość.
Gość

Postprzez Gość » Czw Lip 09, 2020 12:46 pm

Ktoś załwił hodowców ryb w sprawie suszy na perłowo.Obiecali i nie dali.
Gość

Postprzez Gość » Czw Lip 09, 2020 12:50 pm

Gość napisał(a):Ktoś załwił hodowców ryb w sprawie suszy na perłowo.Obiecali i nie dali.

Duda kazał, to zrobili ściemę przed wyborami. Pewnie teraz rybacy siedzą przed kompem i sprawdzają, czy już jest na koncie kasa za suszę, a tu figa. ARIMR wymaga załączników, których nie posiadamy i posiadać nie będziemy.
Gość

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 92 gości