Co z naborm wniosków Susza 2019?

Moderator: ekspert_PK

Re: Co z naborm wniosków Susza 2019?

Postprzez Gość » Czw Lip 09, 2020 3:18 pm

Przecież wszyscy wiemy kto pisze te bzdurne rozporządzenia dla ministerstwa. Pogońmy tych pasożytów z naszego środowiska.
Gość

Postprzez Gość » Pią Lip 10, 2020 9:14 pm

Gość napisał(a):
grelk napisał(a):Jeżeli ktoś wykorzystał w 2018r. cały limit de minimis 30 tys. euro lub jego część, czy może teraz składać wniosek o pomoc suszową na cały limit, czy tylko pozostałą niewykorzystaną część.

We wniosku nie podajesz kwoty odszkodowania, a tylko wpisujesz powierzchnię obsadzoną. Jest rubryka gdzie wpisujesz kwoty odszkodowań za poprzednie lata. Myślę, że ARIMR sama obliczy kwotę, którą będzie mogła Ci wypłacić.

Kłaniam się,
Byłem dzisiaj w Oddziale Powiatowym (Mazowsze) i już na wstępie dostałem odmowę. Złożyłem wniosek w 2018 i pozostało mi kilka tysięcy złotych niewykorzystanych z tej pomocy w 2018 roku. Teraz, zdaniem pracownicy biura ARRiMR nie mogę złożyć wniosku, celem skonsumowania tej pozostałej resztki limitu, ponieważ rozporządzenie stanowi, że muszę mieć pełny limit i do jego wartości ARiMR udziela pomocy. Nie można "dokończyć" pozostałości z poprzedniego rozdania, z roku 2018. Tym samym o kolejną pomoc będę mógł się ubiegać w październiku 2021 roku, gdy upłynie mi 3-letni "okres karencji"
Tyle w sprawie odpowiedzi na zapytanie, czy można składać wniosek, gdy wyczerpało się dotychczas jego część.
Pozdrawiam,
Gość

Postprzez Sceptyczny » Sob Lip 11, 2020 8:36 am

Ja bym im nie wierzył na słowo. Złożyłbym wniosek, wtedy będą się musieli odnieść na piśmie.
Sceptyczny

Postprzez Ania-lityk » Sob Lip 11, 2020 5:30 pm

Idiotyczne zapowiedzi rozdawania za suszę na stawach. Bez składu i składu.
Ania-lityk

Postprzez Smętek » Pon Lip 13, 2020 8:19 am

Jeżeli słuszne rekompensaty suszowe albo wodno-środowiskowe mają otrzymać INNI to jest to
zdaniem Ania-Lityk, idiotyczne i bez ładu i składu ale jeżeli rekompensaty są dla ANI-Lityk to
jest to postępowanie w pełni słuszne i uzasadnione. Idealny przykład moralności KALEGO !!!
Smętek

Postprzez Ania-lityk » Wto Lip 14, 2020 6:01 pm

Smętek, czytaj ty tekst z elementarnym zrozumieniem:
"Idiotyczne zapowiedzi rozdawania za suszę na stawach. Bez składu i składu"
Gdzie tu jest napisane o suszowym dla innych ?
Tu jest napisane, że rekompensaty za suszę na stawach idą bez składu i zładu. Nikt nie patrzy, czy brakowało wody, czy nie i to jest właśnie to idiotyczne rozdawnictwo bez jakiejkolwiek analizy.
Ania-lityk

Postprzez Smętek » Wto Lip 14, 2020 8:56 pm

Ania-lityk napisał(a):Smętek, czytaj ty tekst z elementarnym zrozumieniem:
"Idiotyczne zapowiedzi rozdawania za suszę na stawach. Bez składu i składu"
Gdzie tu jest napisane o suszowym dla innych ?
Tu jest napisane, że rekompensaty za suszę na stawach idą bez składu i zładu. Nikt nie patrzy, czy brakowało wody, czy nie i to jest właśnie to idiotyczne rozdawnictwo bez jakiejkolwiek analizy.

Dla mnie i moich znajomych rybaków wszystko jest jasne i transparentne. Tam, gdzie została potwierdzona klęska suszy to brakowało wody w stawach ziemnych karpiowych.
Ani ja ani moi znajomi nie znają przypadku, gdzie na obszarach występowania klęskowej suszy, gospodarstwa rybackie miałyby pełne stawy wody. W moim GR brakowało 70%
wody. Stąd wniosek jest jeden. Pomoc suszowa dla rybaków poszkodowanych przez klęskę suszy jest potrzebna, oczekiwana, słuszna i w pełni uzasadniona. Należą się za to podziękowania Rządowi RP. I tyle w temacie.
Smętek

Postprzez Gość » Śro Lip 15, 2020 7:21 am

Smętek nie musisz. Już po wyborach.
Gość

Postprzez Lubliniak » Pon Lip 20, 2020 7:30 am

Dostałem 300 do ha za suszę za 2019 rok.
Lubliniak

Postprzez Gość » Pon Lip 20, 2020 1:21 pm

Lubliniak napisał(a):Dostałem 300 do ha za suszę za 2019 rok.

Na ścianie wschodniej, tam gdzie glosowali na Dudę pieniądze już przelewają. W województwach gdzie wygrał Trzaskowski jeszcze muszą poczekać.
Gość

Postprzez luba » Wto Lip 21, 2020 8:08 am

Dostałeś kasę czy informację,że dostaniesz?
luba

Postprzez O-koń » Wto Lip 21, 2020 11:14 am

Jak pisał Smętek "Należą się za to podziękowania Rządowi RP. I tyle w temacie "
O-koń

Postprzez Gość » Śro Lip 22, 2020 3:49 pm

O-koń napisał(a):Jak pisał Smętek "Należą się za to podziękowania Rządowi RP. I tyle w temacie "

Dziękuję Polskiemu podatnikowi, który sfinansował odszkodowania za suszę na obiektach chowu i hodowli ryb za 2019 rok. Pod warunkiem wpłynięcia kasy, której jeszcze nie widzę na koncie.
Gość

Postprzez rybak2121 » Pią Lip 31, 2020 2:32 pm

A nie lepiej zamiast liczyć na te ochłapy które będą a może nie będzie, zacząć się koncentrować na zarabiany pieniędzy a nie na liczeniu że coś skapnie, a jeśli nie skapnie to tragedia jest.
Ja tam nie marnuje na to czasu bo wiem ze suszowe mi się nie należy więc swój czas poświęcam na zarabianie kasy ;)
rybak2121

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 74 gości