Moderator: ekspert_PK
rybak2121 napisał(a):A nie lepiej zamiast liczyć na te ochłapy które będą a może nie będzie, zacząć się koncentrować na zarabiany pieniędzy a nie na liczeniu że coś skapnie, a jeśli nie skapnie to tragedia jest.
Ja tam nie marnuje na to czasu bo wiem ze suszowe mi się nie należy więc swój czas poświęcam na zarabianie kasy ;)
Gość napisał(a):Kasa za ryby też ci się nie należy. Zresztą po co ci te ochłapy 9 zł za kilo karpia.
Smętek napisał(a):rybak2121 napisał(a):A nie lepiej zamiast liczyć na te ochłapy które będą a może nie będzie, zacząć się koncentrować na zarabiany pieniędzy a nie na liczeniu że coś skapnie, a jeśli nie skapnie to tragedia jest.
Ja tam nie marnuje na to czasu bo wiem ze suszowe mi się nie należy więc swój czas poświęcam na zarabianie kasy ;)
Jak rybak 2121 nie poniósł strat w wyniku klęski suszy, to są to ochłapy, a on musi ciężko pracować. Gdyby to on poniósł straty, wtedy by było super.
Rybacy śródlądowi powinni podziękować wszystkim którzy zauważyli, że warunki przyrodnicze dla rolnictwa nie zawsze są dla rolników w tym rybaków jednakowe.
Te nierówności trzeba choć w części wyrównywać. Uprzejmie przypomnę braci rybackiej, że europoseł Krzysztof Jurgiel upomniał się o rybaków jako pierwszy z ważnych osób
w Polsce a także Pan Szczepański, później poznaliśmy stanowisko Ministra Ardanowskiego (pozytywne). niestety nie znamy stanowiska Min. Gróbarczyka i nie mamy dowodów na działania PTRYB niestety. Jeżeli kogoś pominąłem to proszę o uzupełnienie wraz z dowodem na działania.
stary ryybak napisał(a):Już tydzień upłynął jak otrzymałem na konto suszowe. Mój sąsiad też otrzymał wsparcie. Jestem zdziwiony, ktoś jeszcze nie otrzymał suszowego.
Dziękuję za to Panie Ministrze Ardanowski. Podkreślam że nie należę do żadnej partii politycznej lub stronnictwa. To obiektywna wdzięczność.
Pozdrawiam wszystkich.
Gość napisał(a):@ rybak2121
W Polsce dominują dwie postawy. Jedna, którą można nazwać "plus" czeka co dostanie i zawsze jej będzie mało. Druga, która chciałaby sama na siebie zarobić, tylko prosi aby jej nie przeszkadzać w pracy. Te dwie postawy widać było w ostatnich wyborach prezydenckich.
Gość napisał(a):Ty Realista puknij się... śmiej się dalej, ale ty pstrągarz nie weźmiesz rekompensat na te twoje betony. Zawiść schowaj głęboko bo cię udusi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości