Co z naborm wniosków Susza 2019?

Moderator: ekspert_PK

Re: Co z naborm wniosków Susza 2019?

Postprzez Gość » Pią Lip 31, 2020 4:02 pm

Kasa za ryby też ci się nie należy. Zresztą po co ci te ochłapy 9 zł za kilo karpia.
Gość

Postprzez Smętek » Pią Lip 31, 2020 5:40 pm

rybak2121 napisał(a):A nie lepiej zamiast liczyć na te ochłapy które będą a może nie będzie, zacząć się koncentrować na zarabiany pieniędzy a nie na liczeniu że coś skapnie, a jeśli nie skapnie to tragedia jest.
Ja tam nie marnuje na to czasu bo wiem ze suszowe mi się nie należy więc swój czas poświęcam na zarabianie kasy ;)

Jak rybak 2121 nie poniósł strat w wyniku klęski suszy, to są to ochłapy, a on musi ciężko pracować. Gdyby to on poniósł straty, wtedy by było super.
Rybacy śródlądowi powinni podziękować wszystkim którzy zauważyli, że warunki przyrodnicze dla rolnictwa nie zawsze są dla rolników w tym rybaków jednakowe.
Te nierówności trzeba choć w części wyrównywać. Uprzejmie przypomnę braci rybackiej, że europoseł Krzysztof Jurgiel upomniał się o rybaków jako pierwszy z ważnych osób
w Polsce a także Pan Szczepański, później poznaliśmy stanowisko Ministra Ardanowskiego (pozytywne). niestety nie znamy stanowiska Min. Gróbarczyka i nie mamy dowodów na działania PTRYB niestety. Jeżeli kogoś pominąłem to proszę o uzupełnienie wraz z dowodem na działania.
Smętek

Postprzez Gość » Pią Lip 31, 2020 6:44 pm

U mnie 2 tyg, temu strasznie padało. Nie wie ktoś kiedy będą jakieś pieniądze za powódź?
Gość

Postprzez rybak2121 » Pią Lip 31, 2020 8:10 pm

Gość napisał(a):Kasa za ryby też ci się nie należy. Zresztą po co ci te ochłapy 9 zł za kilo karpia.

Jeśli zakładasz że wszyscy sprzedają tak tanio ryby jak ty to twoje założenia są błędne.
rybak2121

Postprzez rybak2121 » Pią Lip 31, 2020 8:29 pm

Smętek napisał(a):
rybak2121 napisał(a):A nie lepiej zamiast liczyć na te ochłapy które będą a może nie będzie, zacząć się koncentrować na zarabiany pieniędzy a nie na liczeniu że coś skapnie, a jeśli nie skapnie to tragedia jest.
Ja tam nie marnuje na to czasu bo wiem ze suszowe mi się nie należy więc swój czas poświęcam na zarabianie kasy ;)

Jak rybak 2121 nie poniósł strat w wyniku klęski suszy, to są to ochłapy, a on musi ciężko pracować. Gdyby to on poniósł straty, wtedy by było super.
Rybacy śródlądowi powinni podziękować wszystkim którzy zauważyli, że warunki przyrodnicze dla rolnictwa nie zawsze są dla rolników w tym rybaków jednakowe.
Te nierówności trzeba choć w części wyrównywać. Uprzejmie przypomnę braci rybackiej, że europoseł Krzysztof Jurgiel upomniał się o rybaków jako pierwszy z ważnych osób
w Polsce a także Pan Szczepański, później poznaliśmy stanowisko Ministra Ardanowskiego (pozytywne). niestety nie znamy stanowiska Min. Gróbarczyka i nie mamy dowodów na działania PTRYB niestety. Jeżeli kogoś pominąłem to proszę o uzupełnienie wraz z dowodem na działania.

Z treści mojej wypowiedzi nigdzie nie wynika że strat nie poniosłem - owszem poniosłem i to już przed kilkoma laty, ale ponieważ w branży rybackiej jest burdel, a ci co są w stowarzyszeniach mają gdzieś dobro branży tylko dbają o swoje własne koryto, dodatkowo po rozmowach z instytucjami które w jakiś sposób zarządzają kwestiami suszy uznałem że jeśli w branży rybackiej jest burdel to trzeba się do niego dostosować i ...

Przestałem składać wnioski RRW-22 skoro ja rybak jestem w dupę rypany przez ustawodawce to ustawodawca nie będzie wiedział co produkuje, w jakich ilościach i za jaką cenę sprzedaję.

Na tyle jestem przedsiębiorczy że bez suszowego i dopłat daje sobie radę - da się :D, trzeba tylko w to uwierzyć, ale większość rybaków jak widzę z wypowiedzi: bez suszowego, bez dopłat i bez natury 2000 to tylko myślą o zaoraniu swoich gospodarstw.

Tak zerknąłem po 2 miesiącach nie zaglądania tutaj i co widzę - ciągłe dyskusja na temat suszowego którego nie widać, nie wspominając o powodziowym :D I ciągle dyskusja na temat że ci co są w stowarzyszeniach nic nie robią dla dobra branży.

Pozdrawiam Rybaków

Ps. Zastanawiam się czy Mati nasz admin nie usunie mojego postu bo w kwestii cenzury jest najlepszy.
rybak2121

Postprzez stary ryybak » Pią Lip 31, 2020 8:49 pm

Już tydzień upłynął jak otrzymałem na konto suszowe. Mój sąsiad też otrzymał wsparcie. Jestem zdziwiony, ktoś jeszcze nie otrzymał suszowego.
Dziękuję za to Panie Ministrze Ardanowski. Podkreślam że nie należę do żadnej partii politycznej lub stronnictwa. To obiektywna wdzięczność.
Pozdrawiam wszystkich.
stary ryybak

Postprzez Gość » Sob Sie 01, 2020 3:31 pm

stary ryybak napisał(a):Już tydzień upłynął jak otrzymałem na konto suszowe. Mój sąsiad też otrzymał wsparcie. Jestem zdziwiony, ktoś jeszcze nie otrzymał suszowego.
Dziękuję za to Panie Ministrze Ardanowski. Podkreślam że nie należę do żadnej partii politycznej lub stronnictwa. To obiektywna wdzięczność.
Pozdrawiam wszystkich.

Tak się zastanawiam skąd ten Ardanowski ma tyle kasy, że tak rozdaje? Musi mieć niezłą pensję xD
Gość

Postprzez Gość » Sob Sie 01, 2020 3:36 pm

@ rybak2121
W Polsce dominują dwie postawy. Jedna, którą można nazwać "plus" czeka co dostanie i zawsze jej będzie mało. Druga, która chciałaby sama na siebie zarobić, tylko prosi aby jej nie przeszkadzać w pracy. Te dwie postawy widać było w ostatnich wyborach prezydenckich.
Gość

Postprzez Mariusz » Sob Sie 01, 2020 8:44 pm

Moim zdaniem w rybactwie jest dokładnie odwrotnie. Ci co nadstawiają rękę po datki nie są z opcji "plus".
Mariusz

Postprzez rybak2121 » Nie Sie 02, 2020 10:27 pm

Gość napisał(a):@ rybak2121
W Polsce dominują dwie postawy. Jedna, którą można nazwać "plus" czeka co dostanie i zawsze jej będzie mało. Druga, która chciałaby sama na siebie zarobić, tylko prosi aby jej nie przeszkadzać w pracy. Te dwie postawy widać było w ostatnich wyborach prezydenckich.

Jeszcze jest trzecia opcja, która ma w dupie politykę, po nic nie wystawia ręki, i nikogo nie prosi się aby mu nie przeszkadzać.
rybak2121

Postprzez Realista » Wto Sie 04, 2020 7:08 pm

Pstrągaże śmieją się, że karpiaże już dawno nie żyją z hodowli tylko z rekompensat. Hodowla to przykrywka. Widzę maja rację. Sami pseudohodowcy...
Realista

Postprzez Gość » Śro Sie 05, 2020 8:13 am

Ty Realista puknij się... śmiej się dalej, ale ty pstrągarz nie weźmiesz rekompensat na te twoje betony. Zawiść schowaj głęboko bo cię udusi.
Gość

Postprzez rybak2121 » Śro Sie 05, 2020 12:21 pm

Gość napisał(a):Ty Realista puknij się... śmiej się dalej, ale ty pstrągarz nie weźmiesz rekompensat na te twoje betony. Zawiść schowaj głęboko bo cię udusi.

Z taką logiką to nie wiem jak daleko zajdziesz.

Pstrągarze mają środki do swoich betonów (inwestycje), karpiarze mają też środki na odbudowę (inwestycje) to są dwie porównywalne kwestie.

Karpiarze mają suszowe - pstrągaże (nie wiem nie jestem pstrągarz - Może Gość mnie oświeci)

Karpiarze mają rekompensaty - pstrągarze (nie wiem nie jestem pstrągarz - Może Gość mnie oświeci)

jak chcesz porównywać to nie kwestie inwestycyjne do kwestii rekompensat.
rybak2121

Postprzez Gość » Śro Sie 05, 2020 2:49 pm

nie wiem, nie jestem pstrągarz
Gość

Poprzednia

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości