jaka cena na swieta - KARP

Moderator: ekspert_PK

Re: jaka cena na swieta - KARP

Postprzez podkarpacie » Czw Gru 08, 2022 10:27 am

Ja sprzedaję o 50 % drożej niż w 2021 roku
podkarpacie

Postprzez karpik32 » Czw Gru 08, 2022 10:51 am

Obawiam się, że wysokie ceny elementów z karpi osłabią sprzedaż przed świętami. Filet z karpia po 80 zł to naprawdę wysoka cena. Sklepy zaczną stosować dumpingi, chcąc zachęcić klientów do przyjścia na zakupy, nie tylko po karpia.
karpik32

Postprzez Wero » Czw Gru 08, 2022 2:14 pm

Krytykujemy ceny wygórowane, odbiegające od normy, a co z tymi którzy biją ceny w dół, sprzedają na stawach po śmiesznie niskich cenach chodzi mi o detal 22 złote.
Reszta w koło sprzedaje po 25 chociaż planowali pare złotych więcej. Ja proponuje podawać ich gospodarstwa i ceny na forum, może ich zawstydzimy. Co Wy na to?
Wero

Postprzez rybba » Czw Gru 08, 2022 5:09 pm

Jestem za tez tak uwazam
Akurat koło mnie mamy 27 wszyscy ale wiem ze ceny sa bardzo rozne niektórzy nie ppotrafią zadbac o swoje
rybba

Postprzez Konkurencja » Czw Gru 08, 2022 7:44 pm

chcesz podawać na forum inne gospodarstwo, to najpierw podaj swoje z imienia i nazwiska z nazwą gospodarstwa. Wtedy będziesz wiarygodny. Ktoś sprzedaje po 22 zł, to jego wybór. Nie osiągnie minimalnej rentowności to zbankrutuje. Będziesz miał o jednego konkurenta mniej.
Konkurencja

Postprzez www » Czw Gru 08, 2022 7:53 pm

Konkurencja napisał(a):chcesz podawać na forum inne gospodarstwo, to najpierw podaj swoje z imienia i nazwiska z nazwą gospodarstwa. Wtedy będziesz wiarygodny. Ktoś sprzedaje po 22 zł, to jego wybór. Nie osiągnie minimalnej rentowności to zbankrutuje. Będziesz miał o jednego konkurenta mniej.

święte słowa podzielam jak chce może i po 18;

Postprzez 1111 » Czw Gru 08, 2022 8:20 pm

Konkurencja napisał(a):chcesz podawać na forum inne gospodarstwo, to najpierw podaj swoje z imienia i nazwiska z nazwą gospodarstwa. Wtedy będziesz wiarygodny. Ktoś sprzedaje po 22 zł, to jego wybór. Nie osiągnie minimalnej rentowności to zbankrutuje. Będziesz miał o jednego konkurenta mniej.

No tak jak sie skamla o dofinansowania to mozna i darmo oddać
1111

Postprzez gościuu » Czw Gru 08, 2022 8:40 pm

Przykre jest kolego co piszesz, typowo egoistyczne myślenie widać że nie dbasz o wizerunek rybaków, bo wiadomo że po handlu odbije się na rybakach, bo po tyle sprzedawali a ten to sprzedawał po 18 to co można????
Typowe myślenie Polaka najważniejszy własny interes, nawet ten byle jaki.
A temat ma sens bo różnice w cenie sięgaja nawet 15 złotych może nawet i więcej.
gościuu

Postprzez Wojxl » Pią Gru 09, 2022 1:40 pm

Poniżej 25 sprzedają tylko ci którym się matematyka z filozofią myliła, a na ekonomię chodzili do prezesa Gapińskiego.
Wojxl

Postprzez Wojxl » Pią Gru 09, 2022 1:43 pm

Wojxl napisał(a):Poniżej 25 sprzedają tylko ci którym się matematyka z filozofią myliła, a na ekonomię chodzili do prezesa Gapińskiego.

Glapińskiego chociaż to poprzednie bardziej mu pasuje
Wojxl

Postprzez Handel pomorski. » Pią Gru 09, 2022 9:18 pm

www napisał(a):

święte słowa podzielam jak chce może i po 18;

Jeśli chodzi o cenę 18 zł to kupiłem 40 ton od ichtiologa Marka z Dzwonowa ogłaszali się na forum gospodarstwo rybackie miedwie. Ale karpia już nie mają ale można od nich teraz kupić ikre sielawy w dobrej cenie.
Handel pomorski.

Postprzez Waldek 50 » Sob Gru 10, 2022 4:37 pm

Też tam kupiłem karpia po 18 zł 10 ton ale na przelewice musiałem jechać po niego z panem Markiem. Ale jak później już dzwoniłem do Dzwonowa to mi powiedzieli że mają po 24 zł więc kupiłem u siebie po 22 zł.
Waldek 50

Postprzez Darek EOX » Nie Gru 11, 2022 2:41 am

Wero napisał(a):Krytykujemy ceny wygórowane, odbiegające od normy, a co z tymi którzy biją ceny w dół, sprzedają na stawach po śmiesznie niskich cenach chodzi mi o detal 22 złote.
Reszta w koło sprzedaje po 25 chociaż planowali pare złotych więcej. Ja proponuje podawać ich gospodarstwa i ceny na forum, może ich zawstydzimy. Co Wy na to?

Jestem za i podaję. Gospodarstwo rybackie Miedwie. Hurt mieli po 18zł A detal po 24 zł rybę jeziorową też sprzedają za grosze. Psują tylko ceny na rynku.
Darek EOX

Postprzez zazenowany » Nie Gru 11, 2022 8:59 am

Najbardziej płaczą o ceny teraz ci którzy jeszcze parę lat temu sprzedawali ryby do marketów za pół darmo. I jakoś wtedy nikt o nich nie pisał że sprzedają ryby taniej niż inni. Dziś stoją nad przepaścią i krzyczą na tych co taniej sprzedają. Jeśli komuś się opłaca to niech sprzedaje nawet po 5zł kogo to obchodzi!!!
zazenowany

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 77 gości