jaka cena na swieta - KARP

Moderator: ekspert_PK

Re: jaka cena na swieta - KARP

Postprzez obserwatorka » Pon Gru 19, 2022 4:13 pm

Znam stawy co sprzedają w detalu po 23 zł i takie co sprzedają w detalu po 35 zł. Wszystko zależy od miejsca ze względu na klienta i konkurencję, a także determinację rybaka.
obserwatorka

Postprzez Grześ » Pon Gru 19, 2022 5:25 pm

Jutro płatek w Lidlu po 34,99zł. Zaczynają się przeceny. A za dwa dni wszyscy w końcu dowiedzą się prawdy że karpia jest dużo więcej niż wszyscy myślą. I skończą się bajki
Grześ

Postprzez klientka » Pon Gru 19, 2022 6:10 pm

czy aby nie piszesz o karpiu zamrażanym i rozmrażanym z Lidla ?? Sam sobie go zjedz. Ja nie chcę go za darmo.
klientka

Postprzez mazowieckie » Pon Gru 19, 2022 6:15 pm

Tuturutu, stawy koło mnie, a ryby brakuje, bo ludzie chcą żywego nie fileta, jeżeli zostanie to filet w sklepie, albo fajtłapą co nie są zdecydowani co do ceny i sprzedaży
mazowieckie

Postprzez Grześ » Pon Gru 19, 2022 8:21 pm

Ja nie muszę jeść z Lidla bo miałem 50 ton swojego karpia. Sprzedałem go do końca listopada. Hurtownicy są obładowani karpiem. I wiem co piszę każdy z dużych gospodarstw ma jeszcze karpia na sprzedaż bo cenę windują i myślą że będzie jak przed rokiem
Grześ

Postprzez Mariusz » Pon Gru 19, 2022 10:36 pm

W handlówce karpia jestem "obserwatorem". Obstawiam jednak na obniżki cen do Świąt. Nie wiem jakie.
Mariusz

Postprzez Gość » Pon Gru 19, 2022 11:01 pm

Mariusz napisał(a):W handlówce karpia jestem "obserwatorem". Obstawiam jednak na obniżki cen do Świąt. Nie wiem jakie.

Mówisz i masz, w Lidlu karp już za darmo, tak trzymać!

https://superbiz.se.pl/wiadomosci/lidl- ... -HxZc.html
Gość

Postprzez Prawda jest naga » Wto Gru 20, 2022 9:14 am

Spójrzcie na ogłoszenia w Dziale Sprzedam. Puscily zwieracze ... Ryb wcale nie brakuje a markety znowu z cena odwalaja krecią robotę. Gospodarstwa chcą klientów do siebie ściągać a najpierw puszczają ryby na przetwornie . Sprzedawcy sezonowi ryba zawaleni i tylko lokalnie jakieś braki. Ogólnie klienci kupili mniej i ryba zostanie
Prawda jest naga

Postprzez Łukasz Czyż » Wto Gru 20, 2022 9:46 am

U mnie jak co roku. Ryby już prawie brakło. Cena 30 zł prosto z płuczki. Są ludzie co szukają JAKOŚCI.
Łukasz Czyż

Postprzez Bytomianka » Wto Gru 20, 2022 1:24 pm

Sklepy tony przeterminowanych karpi na tackach wyrzucają do śmietnika. To nie karpie są złe tylko ludzie bez wyobraźni. Ale skoro wyrzucają, to znaczy że są złe. Tak tworzy się negatywny wizerunek karpia. Kto za tym stoi ?
Bytomianka

Postprzez Janusz Migocki » Wto Gru 20, 2022 8:13 pm

Pozdrawiam wielkie gospodarstwa które pompowały ceny a teraz gotują się z rybą... sytuacja z dziś telefon czy jestem jeszcze zainteresowany zakupem Karpia (był po 25) dziś już po 21..
Janusz Migocki

Postprzez jaś i staś » Wto Gru 20, 2022 9:02 pm

Rybacy już są ugotowani. Ci mądrzy co sprzedali wcześniej trochę taniej siedzą w domciu i odpoczywają. A cwaniaczki co czekali na ostatni tydzień mają ciepło. Teraz hurtownicy się przejadą. Ciekawe kiedy zejdą oni na ziemie
jaś i staś

Postprzez lubliniak » Wto Gru 20, 2022 9:40 pm

Postprzez jaś i staś » Wto Gru 20, 2022 9:02 pm
Rybacy już są ugotowani. Ci mądrzy co sprzedali wcześniej trochę taniej siedzą w domciu i odpoczywają. A cwaniaczki co czekali na ostatni tydzień mają ciepło. Teraz hurtownicy się przejadą. Ciekawe kiedy zejdą oni na ziemie

O czym ty mówisz. Normalny handel bazarowy i w obiektach dopiero się zaczyna. Skończyły się wywózki do przetwórni. Ja sprzedaję zawsze 20-23 grudnia na bazarach i nie jestem cwaniaczkiem. Pogadamy 23 grudnia to Ci powiem ile sprzedałem karpia w tych dniach w porównaniu z poprzednim rokiem.
lubliniak

Postprzez bobek » Wto Gru 20, 2022 10:06 pm

lubliniak 8 grudnia pisałeś że słabo ci idzie
bobek

Postprzez gienek12345 » Wto Gru 20, 2022 10:11 pm

Uważaj na te bazary bo ja sprzedaje i jest lipa. A temu na górze to chyba chodziło o rybaków że czekają na ostatni tydzień i cena po 26 zł w hurcie.
gienek12345

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 123 gości