Ksiądz Wini Pana, Pan Księdza...

Moderator: ekspert_PK

Re: Ksiądz Wini Pana, Pan Księdza...

Postprzez Stawiarz » Pon Wrz 27, 2010 10:38 am

A jednak miałem rację, nie potrafimy iść do jednego celu, musimy swoje żale wylewać przy okazji. Może nie warto w takim razie nic robić??? Pozabijajmy się ku uciesze biurokracji???!!!
Stawiarz

Postprzez R » Pon Wrz 27, 2010 11:05 am

Myślałem też dobrze tylko nie dopisałem tego co ty kolego dopisałeś.Chciałem zabrać głos w imieniu tych któży przestali liczyć na jakie kolwiek pieniądze a irytuje mnie to ,że co nie którzy przejeli PGRyb. za marne pieniądze a teraz mieli zgarnąć większość rekompensat.Przykro mi,że i tych mniejszych gdzie potrzebne jest im wsparcie finansowe wrzucono do jednego worka.Panie Stawiarz na szkoleniu z dobrostanu ryb na którym ja byłem wydawano zaświadczenia z nr.powyżej tysiąca,przecież ci ludzie też chcieli się załapać na wsparcie finansowe.
R

Postprzez Bach » Pon Wrz 27, 2010 11:29 am

Dlaczego R przestałeś liczyć na pieniądze ?
W odróżnieniu do mnie masz szanse po nowelizacji rozporządzenia załapać sie na dopłaty 350 zł + do hektara.
Masz tylko jeden problem. Oprócz Ciebie są jeszcze, ja ich tak nazywam "dobrze poinformowani"
Oni będą mieli już komplet dokumentów, kiedy ty będziesz czytał nowelizację i zastanawiał się skąd wziąść ten, czy tamten kwit.
Zanim sie połapiesz, zabraknie dla Ciebie środków !
Bach

Postprzez Stawiarz » Pon Wrz 27, 2010 11:41 am

Do "R" - BYć może liczba przeszkolonych z dobrostanu jest większa, ale liczba osób, która złożyła wnioski była okolło 600. To sa fakty, a z tym nie ma co dyskutować.
Stawiarz

Postprzez rybakzielazny » Pon Wrz 27, 2010 1:46 pm

a najgorsze koledzy w tym wszystkim jest to, że nie walczymy o prawo do godnej pracy i płacy a o ochłapy z pańskiego stołu i żremy sie o nie jak psy.
należy się zastanowić nad faktem, że o efekcie ekonomicznym naszej produkcji ma decydować urzędnicze ść..wo a nie wolny rynek i warunki ekonomiczno-socjalne jeżeli czyjaś jałmużna ma decydować o egzystęcji mojej rodziny to ja dziekuję i wysiadam.
rybakzielazny

Miejscowość: Jerzykowo

Postprzez GOBIO » Śro Wrz 29, 2010 1:14 pm

Coś z dolnego śląska. http://www.tvp.pl/wroclaw/informacyjne/ ... 10/2818406

11,15 minuta programu.
GOBIO

Miejscowość: Polska

Postprzez rybak3 » Śro Wrz 29, 2010 10:29 pm

Tak Panowie trzymać, media musza od nas dostawać takie informacje permanentnie, az do wyborów... Zobaczymy, czy politycy okażą się tak twardzi i głusi na nasze wołanie jak dotychczas. Media, media i jeszcze raz media!
rybak3

Poprzednia

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 100 gości