Aneksowanie umów

Moderator: ekspert_PK

Re: Aneksowanie umów

Postprzez Bach » Sob Paź 16, 2010 9:40 am

"Stawiarzu" bardzo trafnie to określiłeś i opisałeś. Na tym forum i w "realu" spotykam się z wrogością do naszych działań, które doprowadziły do podpisania porozumienia. Rozumiem złość kolegów. Ktoś im wmówił, że zabrane nam rekompensaty, mogą być przyznane im i nie ma innego sposobu na ich uzyskanie.
Uważam, że są możliwości przesunięć środków z innych osi na działanie 2.2. Będzie to możliwe, jeśli środki te będą bardzo trudne do wzięcia i będzie groźba, że nie zostaną wykorzystane. Trudność ta może być bardzo łatwo stworzona przez "urzędników"
Nie powinienem tego mówić, ale organizacje rybackie w swoich propozycjach nie podnoszą tego tematu, a skupiły się na tym aby zabrać te środki nam i podzielić od nowa.
Bach

Postprzez rybak3 » Sob Paź 16, 2010 10:08 am

Proponuję, żeby tego wątku nie rozmywać, bo czekamy na relację tych, którzy przeszli juz negocjacje w sprawie aneksowania umów z lat 2009-2013 na lata 2010-2014. Koledzy podzielcie sie koniecznie jak przebiegały rozmowy.
rybak3

Postprzez Gość » Nie Paź 17, 2010 8:22 am

Gdzie jest zamieszczony obowiązek umieszczenia przez ARiMR wzoru sprawozdania rocznego ?
Gość

Postprzez rybak » Nie Paź 17, 2010 2:39 pm

Art. 22 ust.3 pkt. 2 ustawy z dnia 3 kwietnia 2009 r. o wspieraniu zrównoważonego rozwoju sektora rybackiego z udziałem Europejskiego Funduszu Rybackiego (Dz.U. Nr 72, poz. 619)
rybak

Postprzez franek » Pon Paź 18, 2010 10:52 am

Czy jest może ktoś komu niezaproponowano aneksowania umowy na lata 2010-2014.
franek

Postprzez rybak » Śro Paź 20, 2010 2:54 pm

Dziś przywrócono umowy wodnośrodowiskowe na podkarpaciu. Podpisaliśmy porozumienia przesuwające działanie na lata 2010-2014.

Minister Sawicki dotrzymał danego słowa.

Apleruję do pracowników ARIMR: nie zmarnujcie Państowo tych kilku miesięcy które pozostały nam do złożenia nowych wniosków o płatność. Mam nadzieję, że procedury ich rozpatrywania będą gotowe na czas a formalności zostaną zredukowane do niezbędnego minimum.
Chcemy rzetelnie realizować przyjęte na siebie obowiązki i prosimy by instytucja pośrednicząca również podeszła do tematu profesjonalnie.
rybak

Postprzez aaa » Śro Paź 20, 2010 6:10 pm

to sobie Panowie przeczytajcie uważnie umowę i zwalajcie winny na innych, bo tylko płakać umiecie, a papier wkąt. Taki komunistyczne przyzwyczajenie, że za ciebie ktoś coś zrobi
aaa

Postprzez Bach » Śro Paź 20, 2010 6:59 pm

aaa napisał(a) :
> to sobie Panowie przeczytajcie uważnie umowę i zwalajcie winny na innych,
> bo tylko płakać umiecie, a papier wkąt. Taki komunistyczne przyzwyczajenie,
> że za ciebie ktoś coś zrobi
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
aaa, jeśli jesteś tak biegły w czytaniu ( umowy ), jak w pisaniu postów, to Tobie nawet kumuna ( gdyby wróciła ) nie pomoże !
Bach

Postprzez rybaczyna zach-pom » Pią Paź 22, 2010 9:57 pm

witam ponownie nie odzywalem sie poniewaz miałem prace w polu. pierwsza rzecz dla tych uwaznie czytajacych nie byli u mnie wicedyrektorzy ale 'tylko' kadra kierownicza znali moja sprawe z zapytaniem na forum wlacznie wiedzieli ze ja to JA Umowy jeszcze nie aneksowałem i sie mocno zastanawiam mam czas do dzisiaj ale chętnie odłożono mi czas na zastanowienie do poniedziałku. w skrócie chodzi oto co napisał PAN KARP chyba w drugiej wypowiedzi w tym wątku. Panowie to co zrobiliśmy 'podpisalismy' w switle naszego prawa jest swiete Pozdrawiam Pracowników ARiMR.
rybaczyna zach-pom

Postprzez Bach » Pią Paź 22, 2010 10:01 pm

Aneksujesz, czy nie ?
Bach

Postprzez rybaczyna zach-pom » Pią Paź 22, 2010 10:50 pm

Aneksować czy nie oto jest pytanie? Nie podjąłem jeszcze decyzji. Poinformuję was. Tak czy inaczej pieniądze dostanę, aneksuję, pieniądze będą nawet w lutym 2011 "tak obiecują- pierwsza transza". Nie podpiszę aneksu kasa do grudnia 2010 z możliwością "czekaj tatka latka, umowy podpisane zgodnie z polskim prawem" windykacji. O ostatecznej decyzji poinformuję.
rybaczyna zach-pom

Postprzez nic » Sob Paź 23, 2010 8:41 am

gdy rrw złożone w terminie za 2008 rok i kurs dobrostanu z 2008 to wolny wybór.
jeżeli inaczej to podpisz aneks
nic

Postprzez Bach » Sob Paź 23, 2010 8:49 am

Popieram "nic". Dodam jeszcze- faktury na wapno oraz rachunki na sprzedaż cennych gatunków. Jak masz wszystko ok. to możesz nie podpisywać.
Bach

Postprzez franek » Sob Paź 23, 2010 6:29 pm

No panowie wpisywać się kto ma dylemat na "tak "lub "nie" aneksom. Ja podpisałem aneks na lata 2010-2014 chociaż czekałem już na wypłatę.Panowie podpisałem przecież nie jest to ostatnie działanie z którego będę chciał skorzystać.Panie Bach może pan przestanie rozmywać temat jak pan to robił w poprzednich wypowiedziach na temat aneksowania .
franek

Postprzez Bach » Sob Paź 23, 2010 9:00 pm

"Franek", Ty to dopiero błysnełeś mądrością wypowiedzi i szerokim rozumieniem tematu na temat aneksowania umów.
Twoje stwierdzenie cyt. "Panowie podpisałem przecież nie jest to ostatnie działanie z którego będę chciał skorzystać" to sedno całego problemu zamykające dyskusję :)
Bach

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości