Witam kolegów,
Chcialbym znac odpowiedz na pytanie odnosnie rejestracji firmy (gospodarstwa rybackiego), ktore mialoby zajmowac sie glownie produkcja materialu zarybieniowego w zamknietych obiegach wody. Dodatkowo produkowaloby pewna ilosc ryb tropikalnych na sprzedaz do sklepów zoologicznych - w tym przypadku wiem, ze to dzial specjalny produkcji rolnej i zapoznalem sie juz po czesci z tym tematem.
Prosze bardziej doswiadczonych kolegów o odpowiedz odnosnie pierwszej czesci mojego pytania. Aby to ulatwic zapytam ponizej konkretnie o pewne sprawy.
Czy obiekt wylegarnie-podchowalnie moge wybudowac na gruncie rolnym i jakich zezwolen bedzie to wymagac?
Jak rozliczac sie z takiej dzialalnosci, rozumiem, ze tego typu dzialalnosc to zwykla dzialalnosc rolna?
Czy jako rolnik musze byc vatowcem?
Co mozna wliczac w koszty w przypadku prowadzenia takiej dzialalnosci gospodarczej?
Czy mozna dostac jakies dotacje lub kredyty preferencyjne na prowadzenie tego typu dzialalnosci?
A moze jest jakis punkt informacji, broszura, ksiazka lub cokolwiek innego co wyczerpujaco odpowiada na zadane przeze mnie pytania?
Z gory dziekuje za pomoc.
Mam jeszcze jedna sugestie, moze waarto byloby tego typu temat przykleic na górze strony? Pewnie przyda sie komus w przyszlosci.