sprawozdanie roczne

Moderator: ekspert_PK

sprawozdanie roczne

Postprzez luba » Czw Sty 06, 2011 9:21 am

Czy ktoś zrobił już sprawozdanie roczne do AMiRM do działania 2.2 bo mam wątpliwości przy wypełnianiu niektórych punktów.
luba

Re: sprawozdanie roczne

Postprzez smętek » Czw Sty 06, 2011 10:54 am

Luba, podziel się wątpliwościami na forum publikum ! Postaramy się pomóc !
smętek

Postprzez bigos » Czw Sty 06, 2011 3:19 pm

Tak, zrobił !
Jedyny problem, że co oddział to inna interpretacja.
bigos

Postprzez Młody » Czw Sty 06, 2011 4:29 pm

Gdyby ktoś doświadczony podpowiedział:

punkt 5. zgodność ze Wspólną Polityką Rybacką i innymi Politykami Wspólnotowymi??????????

punkt 6 opis podjętych działań informacyjnych i promocyjnych ? -sprawdziłem, zobowiązywałem się do tego w umowie!
Z góry dziękuję Młody!
Młody

Postprzez bigos » Czw Sty 06, 2011 6:26 pm

Tu jest problem. Polityka rybacka odnosi sie do polityki morskiej, a nie śródlądowej. Trzeba zaznaczyć "tak", w opisie możesz napisać, że jest zbieżna lub skorelowana, nie jest sprzeczna z tą polityką itp.
Co do działań informacyjnych i promocyjnych to reguluja to inne przepisy, które mówią, że przy środkach pow 500 tyś euro jesteś zobowiązany do postawienia tablicy informacyjnej. Jeśli poniżej 500 tyś euro, możesz napisać nie dotyczy. Ja bym jednak nie ryzykował, postawił małą tabliczke informacyją np. przy ścieżce edukacyjnej i to wpisał.
Pozdrawiam.
bigos

Postprzez Janek » Czw Sty 06, 2011 7:02 pm

Czy sprawozdanie roczne 2.2 ma jakieś załączniki?
Janek

Postprzez luba » Czw Sty 06, 2011 7:16 pm

czy w pkt.2.1/strona 2/wystarczy wpisać że realizacja zgodnie z zobowiązaniem z umowy czy dokładnie opisać pakiety to samo dotyczy pkt 4.1/str.3/.dzięki
luba

Postprzez bigos » Czw Sty 06, 2011 9:03 pm

luba napisał(a) :
> czy w pkt.2.1/strona 2/wystarczy wpisać że realizacja zgodnie z
> zobowiązaniem z umowy czy dokładnie opisać pakiety to samo dotyczy pkt
> 4.1/str.3/.dzięki

Pracownik biura odpowiedział, że przy sprawdzaniu, nie będzie tego brał pod uwagę, czy pakiety są opisane w tym punkcie, czy nie. Ja na wszelki wypadek wypisałem je w pkt 2.1, w pkt. 4.1 tylko: kontynuacja zadań zgodnie z umową, ale chyba dopiszę.
Pamiętaj, że sprawozdanie musisz też złożyć w formie papierowej i elektronicznej na płycie CD.
Jeszcze jedno, zgodnie z instrukcją wypełniania sprawozdania, na początku, gdzie jest numer sprawozdania musisz wpisać rok za który je składasz: 2010 roczne.
Pozdrawiam
bigos

Postprzez Stawiarz » Czw Sty 06, 2011 10:30 pm

Jesli ktos pisze, że pracownik ARiMR mówi, że czegos nie trzeba i że nie będzie tego sprawdzał, to majac na uwadze ubiegłoroczne jaja ze sprawozdaniami, to nalezy robić zawsze więcej, niz mówi pracownik, bo potem powie, ze nie pamieta, że Wam coś obiecywał, jakieś łagodne traktowanie w jakiejś kwestii.
Stawiarz

Postprzez Krzysztof_ » Nie Sty 09, 2011 7:28 pm

Czy w punkcie 3.1 tj struktura wydatków należy podeprzeć się fakturami czy można wpisać kwoty np za paliwo na które nie mam faktur?
Krzysztof_

Postprzez R » Nie Sty 09, 2011 10:00 pm

Nie wpisujesz nic
R

Postprzez rybak12695 » Wto Sty 11, 2011 9:45 pm

Czy ktoś mi może powiedzieć dokładnie do kiedy (data) trzeba złożyć sprawozdanie roczne? Z góry dziękuje.
rybak12695

Postprzez boczek » Wto Sty 11, 2011 9:51 pm

Do 21 stycznia 2011 r
boczek

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 75 gości