Mam pytanie o ilość wydry na waszych stawach, bo u mnie jest inwazja od ubiegłej zimy, nigdy w poprzednich latach nie było ich tak dużo.
Straty od narybku do handlówki nieziemskie, ciągle przychodzą nowe.
Moderator: ekspert_PK
Linio napisał(a):Jest ich dużo ja zauważyłem że tzw dołkowicze po podwyżce karpia przestali zarybiac lub ograniczyli ilosc przez co wydry mają mniej jedzenia, stwierdzili ze nie beda karmić wydry, ale oni też zakladali sidla i różne potrzaski przez co trochę tego dziadostwa eliminowali. Wydra pokonuje duże odległości wiec potrafi tak jak do mnie przejsc kilkanaście kilometrów z odleglych jezior.
Z 15 lat temu pod koniec odłowów jesiennych, zostawiłem ok 200 kg. kroczka w łowisku i podlałem do pow. ok. 10 arów. na wiosnę nie było ani jednej sztuki kroczka. Była tylko jedna dziura w lodzie przy mnichu spustowym. Pozdrawiam walczących z wydrami.rybaak napisał(a):Mam pytanie o ilość wydry na waszych stawach, bo u mnie jest inwazja od ubiegłej zimy, nigdy w poprzednich latach nie było ich tak dużo.
Straty od narybku do handlówki nieziemskie, ciągle przychodzą nowe.
Linio napisał(a):Jest ich dużo ja zauważyłem że tzw dołkowicze po podwyżce karpia przestali zarybiac lub ograniczyli ilosc przez co wydry mają mniej jedzenia, stwierdzili ze nie beda karmić wydry, ale oni też zakladali sidla i różne potrzaski przez co trochę tego dziadostwa eliminowali. Wydra pokonuje duże odległości wiec potrafi tak jak do mnie przejsc kilkanaście kilometrów z odleglych jezior.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 93 gości